Blog

The Prowess Röportajı: İnsan Kaynakları Yönetiminde Dijitalleşme

The Prowess Röportajı


İnsan Kaynakları Yönetiminde Dijitalleşme

Öner Bilişim Genel Müdürü C.Kıvanç Öner ile İnsan Kaynakları Yönetimi’nde Dijitalleşmeyi ve Öner Bilişim’deki yeni dönem hedeflerini konuştuk.

Teknoloji kullanımının sağladığı başarı; insanı ve ülkesini seven her mühendis ve yönetici gibi beni de mutlu ediyor. “İnsan kaynaklarında sayısallaşma dendiği zaman; kablolar, bilgisayar kodları, rakamlar, robotlarla gelecekten bir kesit canlandırılmaya çalışılıyor. Aslında bu sorunun cevabı ölçülebilir ve nesnel verilere dayanarak bir işletme ile etkileşim içinde bulunan tüm paydaşların mutlu,  verimli, sürdürebilir başarısını olanaklı kılan; veri toplama, kayıt, hesaplama, değerlendirme, dağıtım;  yani bilginin oluşturulma ve paylaşılma sürecidir.

Kısaca insan kaynaklarında sayısallaşmaya; bilgininin oluşturulma ve paylaşılma süreci diyebiliriz.

Bilginin oluşturulması sırasında 5 çeşit kullanıcı tipi ön planı çıkıyor. Bunlar insan kaynakları çalışanları ve yöneticileri (1. kullanıcı tipi), şirkette yönetim görevi olmayan çalışanları (2. kullanıcı tipi) kapsar. Ayrıca farklı süreçlerde karar ve sorumluluk sahibi olan yöneticiler (3. kullanıcı tipi), bütünleşme ve üçüncü taraf sistemler örneğin muhasebe yazılımları, geçiş kontrol sistemleri, kurum portalleri, KKP kullanıcı kontrol sistemleri (4. Kullanıcı tipi; yazılım sistemleri); beşinci ve son olarak da mobil uygulama kullanıcılarını sayabiliriz.

Firmaların insan kaynakları sistemlerinden kullanıcılarının beklentileri günden güne artıyor. Örneğin günümüzden yaklaşık 10 yıl önce sanayi işletmeleri için bir KKP (ERP) içine bütünleşik; bordro, izin ve özlük alt sistemleri işletmenin ihtiyaçlarını karşılarken, artık onlarca alt sistem aranır hale geldi.

KKP (ERP) paketleri ile bütünleşik çalışabilen kuvvetli insan kaynakları dikey çözümleri çalışan bağlılığı, kurumun marka değeri, çalışan verimliliği gibi konularda gözle görülür bir etki oluşturmakta.

Gelişmiş İK yazılımlarının farklı kurumsal kaynak planlama yazılımları ile beraber çalışması özellikle farklı sektörlerdeki yapabilme yetisinin, bilgisinin (Know-How) aynı üründe birleşmesini sağlamaktadır. Firmalar yatırım yaptıkları faydalı kullanım süresi on yıldan fazla olan KKP sistemlerini değiştirmek yerine, onların İK sistemleri ile beslenmesini sağlayarak, izin, performans, işe alım, işe başlatma (Onboarding), Ar-Ge bordrosu, temsil, masraf , prim yönetimi, sosyal kulüpler, anket … vb. modülleri süreç ve iş akış yazılımlarına ihtiyaç duymadan canlıya alabilmektedirler.

Öner Bilişim, Bilişim AŞ. ekosisteminin diğer iş ortaklarımızın bir parçası olarak, yüzün üzerinde teknik ve fonksiyonel kıdemli uzmana; bunun ötesinde yazılım üretici ana firmaların ana satış partnerlerinden biri olarak ürün geliştirme ekipleri ile direk çalışma olanaklarını kullanmaktayız

Öner Bilişim bir satış ve danışmanlık şirketi olarak 5 ana ürün gamında onlarca alt sistem ile ilişkili hizmetlerini sunmanın yanı sıra kuruluşunun ikinci yılında şubeleşme adımlarını hızlandırıp gerek iş ortakları gerek hizmet ağı; gerekse yazılım geliştirime süreçleri ile % 100 ün üzerinde büyüme planlamaktadır.  Bu gelişmenin bir parçası olarak da başta yakın coğrafya olmak üzere Dünya’ya açılma süreçlerini de hızlandırmayı hedeflemektedir.

Basın

Öner Bilişim iş çözümleri ile işletmenizin dijital dönüşümünü birlikte tamamlayalım.

Demo Talep Et