Blog

Öner Bilişim iş çözümleri hakkında faydalı bilgiler ve makaleler.

İşletmenizde özlük, organizasyon, eğitim ve işe alım süreçlerini dijitalleştirerek çalışan deneyimini iyileştirin, hem rekabet avantajı sağlayın hem de yeni yetenekleri işletmenize hızlıca adapte edin.

İhbar Süresi Nasıl Hesaplanır? Örnek Hesaplama

İş çıkışı ile ilgili konulardan en çok merak edilen ihbar süresi nasıl hesaplanır konusunu tüm detayları ile bu yazımızda anlattık.

İşten Çıkarma Kodları Nelerdir?

Çalışanlar için zorlayıcı bir süreç olan işten çıkarmada işten çıkarma kodları oldukça önemlidir. Bu yazımızda İşten Çıkarma Kodlarını açıkladık.

Hizmet Süresine Göre İhbar Bildirim Süreleri Ne Kadardır?

İhbar bildirimi ve ihbar tazminatı, işçi ve işveren arasındaki iş ilişkilerinde önemli hukuki kavramlardır

İş Görüşmelerinde Sık Karşılaşılan 30 Sözlü Mülakat Sorusu

Sözlü mülakat iş görüşmesi hangi sorular sorulur? Sık karşılaşılan mülakat soruları ve cevapları

Kıdem Tazminatı Hakkında 10 Soru 10 Cevap

Kıdem tazminatı Türkiye'de belirli durumlarda işçiye ödenen bir tazminattır ve vergilendirilmesi, hem işçinin haklarının korunması hem de devletin vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi açısından önemlidir.

2024 Yılı Kamu Kurumları Personel Alımları: Hangi Kurum Ne Kadar Personel Alacak?

2024 yılına girerken, kamu sektöründeki personel alım planları büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Ülkemizdeki kamu kurumları, toplumsal ihtiyaçları karşılamak, hizmet kalitesini artırmak ve belirli alanlardaki personel açıklarını kapatmak amacıyla her yıl

İK Yazılımı Nedir? İK Programları Nelerdir?

Bir organizasyonun insan kaynakları süreçlerini yönetmek, otomatikleştirmek ve optimize etmek amacıyla kullanılan dijital araç ve sistemlerdir.

İnsan Kaynakları Yazılımı Nedir? Ne İşe Yarar?

İnsan kaynakları birimi, işletmelerin en değerli varlığı olan insanın mutluluğunda etkin rol oynar. İşletmelerdeki çalışan sayısı arttıkça insanın yönetimi, kurumla etkileşimi zorlaşmakta ve insan kaynakları yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Kıdem tazminatı, çalışma hayatında işçilerin aynı işyerinde en az bir seneyi doldurmaları durumunda iş sözleşmelerinin sona ermesiyle birlikte işveren tarafından ödenmesi gereken bir tazminattır.

İnsan Kaynakları Uzmanı Nasıl Olunur?

İnsan kaynakları uzmanı tüm işletmelerin kaliteli hizmetleri sunabilecek şekilde çıktıları elde edecek iş görenlerini seçerek ihtiyaç olunan departmanda onları istihdam etmekten veya personel fazlalığını gidermek gibi temel görevlerden sorumludur.

İnsan Kaynakları Yazılımları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İnsan kaynakları yönetimi birçok fonksiyondan oluşur ve bu fonksiyonlar içeriğinde yine birden fazla işlev vardır.

Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Nedir ve Neden Önemlidir?

Günümüz rekabetçi iş ortamında, şirketlerin başarısı sadece ürün veya hizmet kalitesine dayanmıyor.

Finansal Analiz Nedir? Finansal Analiz Yöntemleri Nelerdir?

Finansal analiz, işletmenin mali durumunu anlamak ve gelecekteki performansını tahmin etmek amacıyla finansal verilerin incelenmesi ve yorumlanması sürecini ifade eder.

SWOT Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

SWOT analizi, belirli bir amaca hizmet etmelidir. Örneğin, yeni bir ürünün piyasaya sürülmesi, bir projenin değerlendirilmesi veya rekabet avantajlarının belirlenmesi gibi belirli bir hedefe yönelik olarak yapılabilir.

İşletmenizde İnsan Kaynakları Yazılımı Kullanmanız için 10 Neden

İnsan Kaynakları yönetimi, işletmeler için önemli bir yere sahiptir. İşgücü yönetimi, işe alım süreçleri, performans değerlendirmesi, eğitim yönetimi ve daha birçok İnsan Kaynakları işlevi, işletmelerin başarısı üzerinde doğrudan etkilidir.

İnsan Kaynakları Yazılımlarının Faydaları Nelerdir?

Bir işletmedeki çalışan sayısının artması ile birlikte insan kaynakları süreçlerinin yönetimi klasik yöntemlerle gerçekleştirilmesi neredeyse imkansız hale gelmektedir.

İnsan Kaynakları Yazılımı İşletmenizin Büyümesine Nasıl Yardımcı Olur?

İşletmeler için başarının ve büyümenin temel taşı, sadece ürün veya hizmet kalitesi ile değil, aynı zamanda doğru insan kaynağı yönetimi ile de çok yakından ilişkilidir.

İK Programı Modülleri Nelerdir ?

Her büyüyen ve gelişen organizasyonun temel hedeflerinden biri, verimlilik ve etkinliklerini artırmaktır.

İK Yazılımında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

İK yazılımları günümüzdeki rekabetçi iş ortamında işverenlerin, İK (İnsan Kaynakları) süreçlerini etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan yazılımlardır.

Puantaj Tablosu Nasıl Oluşturulur?

Çalışma hayatında verimli ve düzenli bir şekilde ilerlemek, iş süreçlerini kontrol altında tutmak için çeşitli araçlara ihtiyaç duyarız.

İK Programı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnsan Kaynakları (İK) departmanları, şirketlerin en değerli varlıkları olan çalışanlarının yönetiminden sorumludur. Bu nedenle, İK süreçlerini etkin bir şekilde yönetmek ve verimliliği artırmak için uygun bir İK programı seçmek büyük önem taşır.

Puantaj Defteri Nedir? Puantaj Cetveli Nasıl Doldurulur?

Bir işletmenin düzgün ve verimli bir şekilde çalışabilmesi için çalışanlarının çalışma saatlerini ve devamsızlıklarını takip etmesi büyük önem taşır.

Özlük Dosyası Nasıl Oluşturulur? Yasal Gereklilikler

Personel özlük dosyası, çalışanların bilgilerinin düzenli ve güvenli bir şekilde saklanmasını ve yasal gerekliliklere uyum sağlanmasını sağlayan kritik bir araçtır.

Puantaj Nedir? Puantaj Nasıl Hesaplanır?

Puantaj, bir işyerindeki çalışanların çalışma saatlerinin kaydedilmesi ve izlenmesi sürecidir. Bu kayıtlar, işyeri çalışanlarına ilişkin veri tabanlarının oluşturulmasına ve bu verilerin personel yönetimi süreçlerinde kullanılmasına olanak sağlar.

Personel Deneme Süresi Nedir ve Ne Kadardır?

Birçok işveren, yeni bir çalışanı işe almadan önce onun yeteneklerini, uyumunu ve performansını değerlendirmek için bir deneme süresi uygular.

PDKS Nedir? Ne İşe Yarar?

İşletmelerdeki maaş hak edişi veya prim isteyen çalışanın prim miktarı belirlenirken göz önünde bulundurulan önemli unsurlardan birisi performans değerlendirmedir.

2023 İçin 10 İK Trendi

2023 yılında İnsan Kaynakları alanında birçok yeni trend gözlemleniyor. Bu trendler iş dünyasındaki hızlı dijitalleşme, küreselleşme ve pandeminin de etkileri nedeniyle önceki yıllara göre daha farklı bir şekilde şekilleniyor.

Yıpranma Payı Nedir? Kimlere Verilir?

Yıpranma payı, özellikle emeklilik öncesi dönemde çalışanların maddi olarak rahatlamalarını ve daha az yorulmalarını sağlamak amacıyla verilmektedir.

İnsan Kaynakları Hangi Programı Kullanır

İnsan kaynakları departmanları, işletmelerin en önemli varlıkları olan çalışanları yönetmek için insan kaynakları programları kullanır.

Bordro Programı Nedir?

İşletmelerin de diğer alanlarda olduğu gibi teknolojiyle paralel olarak ilerlediği bu çağda işletmelerin gelişmişliğini teknolojiyi ve yapay zekayı kullanıma yer verdiği ölçüde rakiplerine kıyasla üst sırada yer alma imkânı yakalayabilmektedir.

Nhibernate ve Entity Framework Arasındaki Farklar

Entity Framework ve NHibernate, .NET platformunda kullanılabilen iki popüler ORM (Object-Relational Mapping) çerçevesidir. Hangisinin tercih edileceği, uygulama gereksinimlerine ve kişisel tercihlere bağlıdır.

Dependency Injection(DI) Nedir?

Martin Fowler’in ortaya attığı Dependency Injection(DI) yani Bağlılık Enjeksiyonu kavramı nesne yönelimli programlama da kullanılan nesnelerin oluşturulmasına ve bağımlılıklarının enjekte edilmesine izin veren bir tasarım desenidir.

Performans Yönetimi Sistemi Nasıl Çalışır?

Üst yöneticiler performansı iyileştirmek için kurumsal stratejiyi planlar ve uygular. İnsan kaynakları ise bu süreçte stratejinin hem şekillenmesinde hem de uygulanmasında önemli bir paya sahiptir. Kurumsal planı uygulamak da çalışanların görevidir.

Ücretli İzin ile Ücretsiz İzin Arasındaki Farklar

İşletmelerde çoğu işçi günlük monoton hayatından sıkılıp biraz ara vermeye ihtiyaç duyar. Ancak bu ara günlük dinlenmeler aksine haftalık veya yıllık izin olarak adlandırılan belirli zaman dilimlerinde iş görmeme durumudur.

Performans Yönetimi Nedir?

İş yaşamında çalışan kişiler için birçok aşama vardır. Bunlar; işe alım süreci, iş oryantasyonu, işe başladıktan sonra rotasyon veya terfi gibi birçok yoldan geçerler.

Metaverse Neden Bu Kadar Popüler?

Metaverse, insanların gerçek dünyayı tamamen taklit eden üç boyutlu bir evrende birbirleri ile dijital nesneler aracılığı ile etkileşime girdiği varsayımsal şekilde sürükleyici bir sanal dünyadır.

Docker Hakkında Merak Edilen 10 Soru

Docker, geliştiriciler için tasarlanmış bir containerization (konteynerleştirme) teknolojisidir. Docker, virtualization (sanallaştırma) teknolojisini kullanan sanal makineleri hızla geçmiş ve günümüzde en çok kullanılan alt yapı teknolojisi olmuştur.

Docker Nedir? Docker ile Neler Yapılabilir?

Docker,bir çok yazılım geliştirme ekibinin ilgisini çeken konteyner tabanlı platformlardan birisidir.Performansı ve işlevselliği nedeniyle çoğu şirket Docker’a yönelmektedir hatta Amazon ile yaptığı işbirliğinden dolayı daha çok tavsiye edilmektedir.

Ücretli ve Ücretsiz İzin Nedir?

İş yerinde bulunan çalışanlar özellikle aynı işle ilgilenen işçiler yaptıkları işten sıkılarak verimini düşürmeye başlar aynı zamanda ailesiyle ya da yakın çevresinde olan durumlardan dolayı işine belirli bir süre ara vermek ister ve izne ayrılır.

Angular Nedir? Angular İle Neler Yapılabilir?

Angular Nedir? sorusunun cevabı Google tarafından desteklenen, Javascript tabanlı popüler bir kütüphanedir. Angular uygulamaları geliştirebilmek için Javascript altyapısı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir.

Kıdem Tazminatı 2024 Tavanı Ne Kadar?

Çalışanlar bazı durumlarda (askerlik, evlenme, emeklilik vb.) işten ayrılmaya karar verirler ve iş sözleşmesini ahlak ve iyi niyete aykırı olmamak koşuluyla taraflar arasında sonlandırırlar veya durdururlar.

Angular mı React mı Kullanmalısınız?

Aslına bakacak olursak iki uygulama da dünyada oldukça popüler olan frameworklerden birisidir. React, kullanıcı arayüzü oluşturmaya yarayan bir JavaScript kütüphanesidir.

Organizasyon Şeması Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Organizasyon şeması işletmelerin hiyerarşik yapısının, yatay ve dikey ilişki zincirlerinin şemalaştırılmasıdır. Organizasyon şemasındaki hiyerarşik yapıda işçilerin isimleri, ünvanları, fotoğrafları, departmanları yer almaktadır.

Sessiz İşten Çıkarma Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Sessiz işten çıkarma kavramı insan kaynakları sektöründe yeni dönemde sıkça konuşulmaya başlandı. Pandemi ve ekonomik krizin etkisiyle ortaya çıkan sessiz istifa kavramı çalışanlar tarafından şirketlere karşı uygulanan bir kavramdı.

Angular Hakkında Merak Ettiğiniz 5 Soru ve Cevap

Angular, TypeScript ile yazılmış, SPA(Single Page Application) oluşturmamızı sağlayan açık kaynaklı bir JavaScript frameworküdür. Google tarafından desteklenip geliştirilmiştir ve bir front-end geliştirme uygulamasıdır.

ChatGPT: İş Dünyasında Kullanılan En Son NLP Teknolojisi

Son yılların en önemli trendlerinden biri doğal dil işleme (NLP) teknolojileridir. Bu teknolojiler, insanların dilini anlamaya ve yanıt vermeye yardımcı olan yapay zeka araçlarıdır.

Oryantasyon Nedir? Oryantasyon Eğitimi Ne İşe Yarar?

Oryantasyon, yeni bir ortama adım attığında bireyin yaşadığı uyum sürecidir. Bu süreçte birey, yeni ortamını tanıma, kurallarını öğrenme ve beklentilere uyum sağlama sürecini deneyimler.

İnsan Kaynakları Yazılımlarının Tarihi

İnsan Kaynakları yazılımlarının tarihi 1970’li yıllara dayanır. Gelişen teknoloji ile dijitalleşmenin başladığı bu zamanlarda şirketler, hantal süreçleri otomatik hale getirmenin zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayacağını anlamıştı.

İhbar Süresi Nedir? İşçinin İhbar Süresi Ne Kadar?

Bir iş yerinde iş sözleşmesi işçi veya işveren tarafından herhangi bir sebeple fesih edilebilir. Böyle durumlarda tarafların birbirine karşı taşıdığı bazı yükümlülükler ortaya çıkmaktadır. Bu yükümlülüklerden en önemlisi ise ihbar süresi kavramıdır.

Kıdem Tazminatı Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Geçmişten bugüne çalışma hayatında çeşitli sebepler ile işçi ile işveren arasındaki iş ilişkisi sona eriyor. Tüm çalışanların bu gibi bir durumda haklarını çok iyi bilmesi buna göre taleplerde bulunması çok önemli bir konudur.

ERP Nedir?

Öncelikle ERP Nedir sorusuna bakacak olursak; Enterprise Resource Planning kelimelerinin baş harflerinden oluşan ERP, Kurumsal Kaynak Planlaması anlamına gelmektedir.

ERP’de Depo ve Stok Yönetiminin Önemi

Depo ve Stok Yönetimi, bir firmanın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılaması için elinde bulundurması gerekli olan tüm envanterler arasındaki dengeyi sağlamak amacıyla yapılan örgütleme, planlama, ve kontrol işlemi olarak tanımlanabilir.

Kurumsal İşletmelerin Dijital Hafızası: İK Yazılımı

İşletmelerinizin en değerli kaynağı olan insana yatırım yapmanın en iyi yolu ise insan kaynakları yazılımı kullanmak.

İnsan Kaynaklarında Esnek Yan Haklar

Geçtiğimiz son iki yılda hayatımızın her aşamasında olduğu gibi çalışma hayatımızda da köklü değişiklikler oldu. Kimi işletmeler bu değişime hızlı uyum sağlarken kimi işletmelerin uyum süreci hala devam etmektedir.

Yazılım Geliştirme Süreci Modelleri

Yazılım geliştirme sadece kodlamadan meydana gelmez. Yazılım, ürün geliştirmeden kullanılan araçlardan sadece birisidir. Ürün geliştirme sürecinde, devamlı bir iyileştirme ve süreci takip gereklidir.

İK Yazılımlarında Performans Modülü

Performans Modülü bir İK yazılımı modülüdür. Profesyonel bir İK departmanı, çalışanlar ile çalıştıkları organizasyon arasında uyumlu bir ilişki sağlar.

Siber Güvenlik Sorunları

Bilgisayar korsanları tarafından yapılan saldırılardan dolayı bazen kullanıcılar, bazen de devlet kurumları ve şirketler çok büyük maddi kayıplar yaşamaktadırlar.

Siber Saldırı ve IT Ekiplerinin Sorumlulukları

Günümüz dünyasında internet ve teknolojinin yaygın kullanımıyla siber saldırı ile birlikte siber tehditlerin ve siber risklerin arttığı bilinmektedir.

Siber Güvenlik Saldırılarında Önleme ve Korunma

Günümüzde bilgi teknolojilerinin ilerlemesiyle bilgiye erişim olanakları artmakta ve bu nedenle de bilginin güvenliğinin sağlanması güçleşmektedir.

Node.Js Nedir?

JavaScript istemci tarafında çalışan bir programlama diliyken Google’ın Chrome V8 i piyasaya sürmesiyle birlikte sunucu tarafında da kullanılabileceği fikri ortaya çıktı ve Node.Js hayatımıza giriş yapmış oldu.

Siber Sigorta Nedir?

Siber Sigorta bir diğer adıyla Siber Güvenlik Sigortası, çevrimiçi faaliyet gösteren her işletmenin her an karşı karşıya kaldığı siber saldırıların sonuçlarından korunmaları için sigorta kuruluşları tarafından sunulan bir üründür.

Siber Saldırı ve Şirketlerin Karşılaştıkları Maddi ve Manevi Sorunlar

Bir verinin siber suçlular tarafından çalınması, sistemlerin kasıtlı olarak devre dışı bırakılması gibi eylemlere siber saldırı denir.

Docker Nedir?

Docker, conteiner teknolojisi kullanarak uygulama oluşturmayı, dağıtmayı ve çalıştırmayı kolaylaştırmak için tasarlanmış bir araçtır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

Mesleki yeterlilik belgesi, günümüzdeki meslekler için oldukça gerekli ve önemli bir ölçüttür.

MVC Nedir?

MVC’nin açılımı Module View Controller yani Model Görünüm Denetleyicisidir. MVC bir tasarım kalıbıdır (Design Pattern).

ERP Yazılımları Rekabet Avantajı Sağlar mı?

Dünya çapında yaygınlaşan ve son yıllarda önem kazanan ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) yazılımları, bir işletmenin tüm fonksiyonlarını ortak bir platformda toplamayı ve yönetmeyi amaçlar.

Sayısal Dönüşüm ve Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi

Sayısal dönüşüm, son yıllarda iş dünyasını şekillendiren gelişmelerin odak konusudur.

2022 Yılında Kıdem Tazminatı Ne Kadar Oldu?

İş hayatına atılan her insanı ilgilendiren konulardan biri de kıdem tazminatıdır.

ERP Sistemlerinde Kalite Modülü

Kalite yönetim modülü, ERP sistemlerindeki en önemli modüllerden biridir.

Karanlık Fabrikalar ve ERP

İlk montaj hatlarının çıkışından günümüze kadar üretimin evrensel hedefinin makine gibi çalışan tam otomatik bir fabrika kurmak olduğunu görürüz.

Tedarikçi Değerlendirme ve ERP

Son yıllarda geçirdiğimiz pandemi ile beraber tedarik zincirlerindeki kırılganlıklar gün yüzüne çıktı.

Maaş Bordrosunda Bulunması Gereken Unsurlar Nelerdir?

İşverenin çalışanına ödediği ücretlerin tüm vergi ve kesintilerle beraber her ay düzenlediği resmi belgeye maaş bordrosu denir.

ERP Yazılımlarının Kurumsallaşmaya Etkileri

Dijitalleşmeyle birlikte iş dünyası gün geçtikçe daha hızlı bir şekilde değişip gelişiyor.

ERP ve Raporlama

ERP sistemi organizasyonun operasyonları ile ilgili bir çok veriyi depolar ve bu verilerin daha sonra değerli bir çıktıya kanalize edilmesi gerekmektedir: raporlar, kararlar ve eylemler.

No Code ve Low Code Nedir ?

No code ve low code terimlerinin Türkçe karşılığından da anlaşılabileceği gibi; no code, neredeyse hiç kod yazmadan yazılım geliştirmektir.

Nakit Akışı Nedir? Nakit Akışı Tablosu Nasıl Hazırlanır?

Nakit Akışı şirketlerin önem arz eden konularının başında gelmektedir. Şirketlerde finansal faaliyetlerin düzeni ve kontrolü oldukça dikkatli biçimde yapılmalıdır.

OCR Nedir?

OCR kısa tabiriyle Optik Karakter Tanıma olarak adlandırılmaktadır. Sık kullanımı olan kısaltması İngilizce olarak Optical Character Recognition tamlamasından gelmektedir.

İnsan Kaynakları Yönetimi (HRM) Nedir?

Genel olarak HRM, işletmedeki personelin verimliliğini arttırmak için sürecin tüm odaklarını birbiriyle bağlayan önemli bir oluşumdur.

2022 İK Trendleri Nelerdir?

Geçtiğimiz son 2 yılda covid-19’un hayatlarımızı bir anda değiştirmesiyle İnsan Kaynakları stratejilerinin atik olmasının ne kadar önem arz ettiğini öğrenmiş olduk ve 2022 İK Trendleri nelerdir diye merak ettik.

2022 İşe Alım Stratejileri

Pandemi bütün dünyada istihdam dengelerini değiştirdi. Birçok şirket bu durumun uzun vadedeki etkilerini ve bu etkilerin önümüzdeki birkaç yıl içinde nasıl değişimlere sebep olacağını öngörmeye çalışıyor.

MOM, Üretim Operasyon Yönetimi Sistemleri Nedir?

Üretim operasyon yönetimi sistemleri (MOM) kısaca, verimliliği iyileştirmek amacıyla üretim süreçlerini bütünsel olarak yönetmek için geliştirilmiş bir sistemler topluluğudur.

Asgari Geçim İndirimi (AGİ) Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Asgari Geçim İndirimi (AGİ); devletin, bir çalışanın kendisi ve bakmakla sorumlu olduğu yakınları için uygulanan gelir vergisi indirimine denmektedir.

Yetenek Yönetimi Nedir?

Yetenek Yönetimi, bir kurum için gerekli olan insan sermayesinin beklentilerini ve bu beklentilerden doğan ihtiyaçların karşılanmasını sağlayacak planlamalar bütününü ifade etmektedir.

Üretim Yürütme Sistemleri – MES Nedir?

Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sistemleri, bir işletmede ayrı ayrı ele alınan birimleri tek bir yazılım çatısı altında toplayan ve ortaklaşa veri paylaşımını sağlayan sistemlerdir.

OKR Performans Sistemi Nedir?

Performans yönetimi, organizasyonların ve şirketlerin maksimum seviyede hedefe ulaşabilmesine olanak sağlamak için tasarlanan bir yönetim sistemidir.

BilişimErp Nedir ? İşlevleri Nelerdir ?

BilişimERP sistemi, bir kurumsal kaynak planlama yazılımıdır. Bu yazılım işletmenizde olan tüm süreçleri ayrıntılı bir şekilde yönetmenizi, takip etmenizi ve raporlamanızı sağlar.

.NET Core Nedir? Tarihçesi ve Özellikleri

.NET Core, Windows, Linux ve MacOS için yazılım uygulamaları oluşturmak için kullanılabilecek genel amaçlı bir framework’dür.

Angular Nedir?

Angular, Google tarafından desteklenen, verimli ve gelişmiş tek sayfalık (SPA) uygulamalar oluşturmak için kullanılan, TypeScript ile yazılmış açık kaynaklı bir JavaScript framework’dür.

Sayısal Dönüşemeden Kaza Yapmak

“Veri toplayıp bilgiye, bilgiyi de paraya dönüştürüyoruz.” diyebilmek, sağladığı mutluluğun haricinde kurum için bir güven kaynağı.

Veri Temelli Yeni Dünya

Büyük veri ve onun işlenmesi ülkeler, şirketler ve insanlar için iki şekilde kendini gösteriyor. Veri Temelli Yeni Dünya’nın sunduğu fırsatlar ve tehditlere değinmeden önce altında yatan temele yönelik küçük bir dünya turuna çıkalım.

Bir Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Yazılımı Projesi Kapsamında Karşınıza Çıkabilecek 50 Tanım

Active Directory, Microsoft ağlarında kullanılan dizin hizmetidir. Bu veri tabanı, kullanıcılar, bilgisayarlar, mekânlar, yazıcılar gibi organizasyonun tüm bilgilerini saklar.

İnsan Kaynakları Yazılımı Zaman Yönetimi Modülü

Bilindiği üzere zaman herkes için değerli ve paha biçilemez bir kaynaktır. Bununla birlikte hiç durmadan akar, toplanamaz, tekrarlanamaz, etkili bir biçimde değerlendirilebilir veya boşa harcanabilir.

Bir Satın Alma Süreci Nasıl İşler?

Günümüzde rekabetin küreselleşmesiyle işletmelerin ayakta kalıp varlıklarını sürdürebilmeleri oldukça zorlaşmıştır.

Bir Yazılım Projesi Nasıl Patlar?

Günümüzde yazılım sistemleri, insanların bilgi ihtiyaçlarını karşılamak ve hedeflerine ulaşmak için yaşamlarının her alanında kullandığı itici bir güç haline gelmiştir. Başka bir deyişle insanlar, yaşamlarının her alanında yazılımlara güvenir olmuştur.

Başarılı Bir İşletme

Ticari hayatın ve iş dünyasının güzide firmalarına dışarıdan baktığımızda pazarın ve rekabetin tüm sorunlarını çözmüş gibi görünürler ancak bu kurumsal firmalar aslında iş arayanların ve yöneticilerin hayalidir.

Bir Yazılım Projesi Nasıl Başarılı Olur?

Hayallerimizde bile yer veremeyeceğimiz kavramlar ve uygulamalar, yazılım dünyasındaki büyük gelişmelerle artık günlük hayatımızda yerini aldı.

Bir İşletme Neden ERP Yazılımını Tercih Etmeli?

Birçok üretici işletme daha hızlı teslimat, daha fazla kalite, daha iyi hizmet konusunda müşterilerinin beklentilerini karşılayabilmek için teknolojik yardıma başvurur.

Üretim Sektörü İşletmeleri Katma Değerli İnsan Kaynakları Yazılımlarına Neden İhtiyaç Duyuyor? Beşini Sizin İçin Listeledik

Üretim işletmeleri, diğer tüm işletmeler gibi büyümek, kar etmek ve rekabette önde olmak amacındadır.

Robotik Süreç Otomasyonunun (RPA) Müşteri Hizmetleri Alanında Kullanımı

Dijitalleşmenin en çok etkilediği alanların başında müşteri hizmetleri geliyor.

ERP Nasıl Kullanılır?

ERP, kısaca bir işletmenin satın alma yönetiminden satış yönetimine, üretim yönetiminden finans yönetimine kadar tüm iş süreçlerinin tek merkezden yönetilmesi olarak tanımlanabilir.

İnsan Kaynakları Yazılımı ve Kurumlara Sağladığı Faydalar

İnsan kaynakları yazılımları, hem işletmelerin idari süreçlerini yönetir hem de şirket çalışanlarının verimliliğini, etkinliğini, performansını, işletmeye olan katkısını artırır.

İnsan Kaynakları Yazılımlarının Önemi

Dijitalleşme akımının getirdiği yeniklerden biri de insan kaynakları yönetimi alanında iş süreçlerinin optimizasyonun yapılmasıdır.

Robotik Süreç Otomasyonunun (RPA) Finans Alanında Kullanımı

Yapay zeka alanında yaşanan gelişmeler, sektör ayırt etmeksizin köklü değişimleri ve dijitalleşmeyi beraberinde getiriyor.

ERP Programları Ne İşe Yarar?

ERP (kurumsal kaynak planlama); işletmelerin finans, lojistik, insan kaynakları, üretim, satış ve pazarlama gibi kaynaklarını bir araya getirerek uçtan uca verimli yönetilmesini sağlayan yazılımlardır.

Kamu Kurumları İçin İnsan Kaynakları Yazılımlarının Önemi

Kamu sektöründe insan kaynakları yazılımları gün geçtikçe daha kapsamlı ve daha fonksiyonel hale gelmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında insan kaynakları yazılımları kurum ve kuruluşların dinamizmini sağlamaktadır.

Üretim Planlamada ERP’nin Önemi

ERP’nin en önemli amaçlardan biri olan üretim planlama, bir işletmenin tüm kademelerini etkileyen ve rekabet koşullarında yerini belirleyen önemli etkenlerin başında gelir.

Doğru ERP Çözümünü Bulmak İşletmeniz İçin Neden Önemli

ERP yazılımları, işletmelerin verimliliğini nasıl arttıracağı konusunda oldukça önemlidir.

Robotik Süreç Otomasyonu’nun ( RPA) Sayısal Dönüşüme Etkileri

Son yıllarda sektör bağımsız her alanda sıkça duyduğumuz dijital dönüşüm (sayısal dönüşüm) kavramı kısaca; işletmelerin üretim, hız, zaman ve maliyet tasarruf edinimi için teknolojik gelişmelere adaptasyonu olarak tanımlanabilir.

ERP Yazılımına Yatırım Yapmanın Kurumsal Getirileri

Günümüz dünyasında işletmeler sektör ayırt etmeksizin zorlu rekabet ortamında güçlü olabilmek ve rekabet düzeylerini artırabilmek için 4 temel parametreye odaklanmaktadır.

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ve Müşteri Deneyimi (CX) Geliştirme

Müşteri deneyimi (CX), müşteri ile marka arasında bir bağ kuran köprü niteliğindedir. Satıştan pazarlamaya, müşteri ilişkilerinden verilen hizmete kadar her alanda müşterileriyle iletişim kurma ve iletişimi geliştirme süreci oldukça önemlidir.

Endüstri 5.0 ve Yeni Nesil ERP Çözümleri

2000’li yıllardan itibaren hızla gelişen teknoloji dünyası alışkanlıklarımızı, iş hayatımızı, çalışma şekillerimizi ve düşüncelerimizi doğrudan etkilemeye başladı.

Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yazılımları ve İş Verimliliği

Yeni nesil insan kaynakları yazılımları; işletmelerin insan kaynakları süreçlerinde eğitimden, anket uygulamaya, bordro yönetiminden kariyer planlamaya kadar birçok alanda iş süreçlerini akıllı hale getirme imkanı veren çözümlerdir.

Akıllı Üretim Süreçlerinde Verimliliği Artırmak İçin ERP Yazılımlarının Önemi ve Doğru ERP Yazılımı Seçimi

Akıllı üretimektör ayırt etmeksizin, endüstriyel üretim yapan işletmelerin imalat süreçlerini optimize etmek için ortaya çıkan geniş bir üretim kavramı olarak tanımlanır.

İnsan Sermayesi Yönetimi (Human Capital Management-HCM) Nedir?

Bir işletmenin başarısının belirleyicisi sahip olduğu insan kaynaklarıdır.

İşe Başlatma (Onboarding) Nedir?

İnsan kaynağı, başarılı bir girişimde veya yatırımda etkin rol oynar. İşletmelerin amaçlarını gerçekleştirebilir, rekabet edebilir, yenilik yapabilir bir seviyeye gelmesi için insan kaynağının verimli kullanılması ve elde tutulması gerekir.

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) Kullanmak Neden Önemli?

Robotik süreç otomasyonunun sağladığı bu fayda ile sürekli tekrarlanan ve rutine binen iş süreçleri otomatize edilirken, işletmeler insan kaynağını katma değerli işlerde daha fazla kullanma imkanı yakalamaktadır.

İnsan Kaynakları Yazılımı Neden Gereklidir?

Bilişim teknolojilerinin işletme faaliyetlerinde kullanılmasıyla birlikte işletmeler, teknolojiyi nitelikli bir şekilde kullanabilmek için yeniden yapılanmak zorunda kalmışlardır.

İş Zekası (Business İntelligence-BI) Yazılımı Nedir?

Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, verilerin hızla büyümesine, veri akış süreçlerinin karmaşık bir yapıya dönüşmesine neden olmuş ve veri kontrolü bir sorun haline gelmiştir.

Kurumsal Kaynak Planlama (Enterprise Resource Planning) Nedir?

Küreselleşen dünyada işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri ve ayakta kalabilmeleri için rekabet avantajı elde etmesi gerekir.

Öner Bilişim iş çözümleri ile işletmenizin dijital dönüşümünü birlikte tamamlayalım.

Demo Talep Et