Blog

Öner Bilişim Sponsorluğunda “Çalışanlarınızın Uzaktan Çalışma Verimini Artıracak İki Harika Araç” Etkinliği Gerçekleştirildi.

Türkiye Bilişim Derneği’nin ev sahipliğinde, Öner Bilişim sponsorluğunda hazırlanan etkinlik 27 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Soru cevap şeklinde ilerleyen oturumda konuklarımız Sayın Birden Tuluğ Siyahi ve Sayın Oğuz Özbek, şirketlerdeki çalışanların uzaktan verimini artırmak ve bu süreçlerde kullanılabilecek olan araçlar hakkında değerli bilgiler paylaştı.

Günümüzde Covid-19’un da etkisiyle birçok uzaktan çalışma yönteminin mevcut iş yapış şeklimize entegre edilmesiyle hızlı bir şekilde sayısal ortamda başlatılan bu süreçler üzerinde belirli kontrol mekanizmalarının kurulamamış olmasının bu süreçlerin verimlilikleri konusunda soru işaretleri oluşmasına sebep olduğuna değinildi..  Ayrıca, bu süreçlerin verimliliğini artırmak için mevcut yöntemlerden çok daha kısa ve az kaynak tüketen Dijital Süreç Modelleme tekniklerinden Süreç ve Görev Madenciliği hakkında bilgiler paylaşıldı.

Sununun konu başlıklarına değinirsek:

  • Uzaktan çalışmanın getirdiği temel problemler nelerdir?
  • Bağlantı süresi, aktif süre ve verimliliğe yönelik KPI’lar (Anahtar Performans Göstergeleri) uzaktan çalışma performansını izlemek için yeterli mi?
  • Tam süreç ve aksiyon izleme nasıl sağlanabilir?
  • PM (Process Mining) Süreç Madenciliği ve TM (Task Mining) Görev Madenciliği, uzaktan çalışmada verimliliğin artırılmasına yönelik nasıl kullanılabilir?
  • Türkiye’den ve dünyadan örnekler nelerdir?
  • Uzaktan izlemeden öte fonksiyonları olan bu araçlar başka hangi iş amaçlarına yönelik olarak kullanılabilir?

Yoğun bir ilgiyle izlenen webinarımıza katılımlarından dolayı tüm katılımcılarımıza, desteklerinden dolayı Türkiye Bilişim Derneğine ve değerli paylaşımlarından dolayı Birden Tuluğ Siyahi ve Oğuz Özbek’e teşekkür ederiz.

Konuşmacılarımız  hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse;

Birden Tuluğ Siyahi

Çevre Mühendisi, Uzman Kara Kuşak, MBA

Toplam Kalite Yönetimi ve Sürekli İyileştirme konularında yönetici/danışman olarak çeşitli üretim/servis sektörlerinde çalışmıştır. Avrupa’nın en büyük entegre tekstil fabrikasında Yalın 6 Sigma programını başlatmış ve Uzman Kara Kuşak olmuştur.

Yönetim Danışmanlığı alanında Filipinler ve Bulgaristan’da  çok uluslu şirketlerde süreç analizleri, proje fırsatları tespiti ve teknik fırsat analizleri yapmış, proje danışmanlık ve koçluklarını üstlenmiştir. 2012 yılından beri Operasyonel Mükemmellik konusunda danışmanlık yapmaktadır. Birçok Kara Kuşak ve Yeşil Kuşak eğitimleri vermiştir. 400’e yakın Yeşil ve Kara Kuşak yetiştirmiş, 600’e yakın projeye liderlik ve danışmanlık yapmıştır.

Aluexpo 2011 fuarında Yalın 6 Sigma konulu bir sunum yapmıştır ve sunum makale olarak Aluminum International Today dergisinde yayınlanmıştır. Dijitalizasyon konusunda yazılmış 4 makalesi vardır. Bunlardan “A proposed methodology for process-based digital transformation road map: FMEA and VOC combined in Digi-Check-Up ”, ETMS Zirvesi’nde 2019 yılında yayınlanmıştır. Sabancı  Üniversitesi Executive MBA diplomasına sahiptir.

Şu anda Dijital OpEx (Dijital Operasyonel Mükemmellik) hizmetleri veren BiLiG OpEx firmasının kurucu ortağıdır. İTÜ Çekirdek’te Start-Up’lar için Mentorluk yapmaktadır. Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesidir.

Oğuz  Özbek

Endüstri Mühendisi, Uzman Kara Kuşak, MIS, Lojistik ve Tedarik Zinciri Uzmanı

Kalite Yönetimi kariyerine hizmet sektöründe Toplam Kalite, ISO, BSI ve EFQM çalışmaları ile başlamıştır. Kara Kuşak eğitimini Londra ve Kanada’da almıştır. Dünyada finans sektöründeki ilk Kara Kuşaklardandır. HSBC Bank ’da uzun süreli  danışman olarak  çalışmış, ülke  çapında  çeşitli projeleri yönetmiştir. Yalın 6 Sigma’nın üretim dışı sektör ve süreçlerde uygulanması ile ilgili ileri düzeyde tecrübesi vardır. Bankacılığı takiben  çok uluslu lojistik firmalarında ve banka iştiraklerinde GMY ve GM olarak görev yapmıştır.

Dış danışmanlık deneyimi 2010 yılında başlamış ve geçen 6 yılda Yalın 6 Sigma’nın dünyanın en büyük içecek şirketinin ve tedarikçilerinin Orta Doğu ve Güney Asya operasyonlarında yayılımında görev almıştır. 300’e yakın Yeşil ve Kara Kuşak yetiştirmiş, 800’e yakın projeye liderlik ve danışmanlık yapmıştır.

TÜBİTAK akreditasyonlu iş mentörü ve Proje Yönetiminde SCRUM uygulayıcısıdır. 2013 yılında Türkiye Makine Mühendisleri Odası Bahar Konferansı’nda konuk konuşmacı olarak Yalın’ın hizmet alanlarına uygulanmasındaki farklılıkları konu alan “Hizmet Sektöründe Yalın Dönüşüm” konulu bir seminer vermiştir. Marmara  Üniversitesi’nde MIS, İT ’de Tedarik Zinciri Yöneticiliği programlarını tamamlamıştır. Şu anda Dijital OpEx (Operasyonel Mükemmellik) hizmetleri veren BiLiG OpEx firmasının kurucu ortağıdır.

BiLiG OpEx

BiLiG OpEx, Operasyonel Mükemmellik alanında güncel metotlarla ve Dijital Teknolojilerle iş problemlerine çözüm getirmek ve iyileştirme fırsatlarını ortaya çıkarıp değerlendirerek endüstriye fayda sağlamak amaçlarıyla 2015 yılında İngiltere’de Türk girişimcileri tarafından kuruldu.

Kurucu ortaklarımız yaklaşık 20 yıldır süreç yönetimi ve sürekli iyileştirme alanlarında dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen firmalarında gerek yönetici gerekse danışman olarak kazandıkları deneyimleri dijital çağın gerekleri olan Endüstri 4.0, IoT, Robotik Süreç Otomasyonu ve Yapay Zeka gibi yaklaşımlarla zenginleştirdiler.​

BiLiG OpEx, 2015’ten bu yana Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Güney Asya’daki global müşterilerinde sağladıkları yeni deneyimlerle 2017’de Türkiye’de yerel hizmet sunmaya başladı. BiLiG OpEx’ten aşağıdaki konularda hizmet veren bir çözüm sağlayıcıdır:

  • Operasyonel Mükemmelik: Kuruluş karlılığınıza etki eden stok, kalite ve verimlilik gibi faktörlerin ortadan kaldırılması için danışmanlık ve eğitimhizmetleri
  • Dijitalizasyon: Dijitalizasyon yatırımlarınızın kendi kendini finanse edildiği teknolojik çözümlerin sağlanması
  • İnovasyon: Mevcut süreçlerin kar ve pazar payı artırıcak şekilde yeniden yorumlanması için danışmanlık ve eğitim hizmetleri

Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi rehberliğinde yayınlanan ve 2019 Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Zirvesi’nde sunulan ve süreç iyileştirme ile dijitalizasyon yaklaşımlarını somut ve bütünsel bir bakış açısına oturtan “A Proposed Methodology for Process-Based Digital Transformation Road Map: Digi-Check-Up®” başlıklı makale sayısal dönüşüm sürüçlerinde ihtiyaç belirlemesi süreçlerinde kullanılmaya başlandı.

Öğrenmekten ve gelişmekten olduğu kadar bunları müşterilerimizle paylaşmaya ve bilginin endüstri ve insanlığın faydasına kullanılmasına hizmet etmekten duyduğumuz gurur ve mutlulukla

Öner Bilişim olarak BiLiG OpEx ile Operasyonel Mükemmellik, Sayısallaşma ve Süreç Madenciliği konularında

beraber çalışmaktayız.

Türkiye Bilişim Derneği

Türkiye’nin bilişimle tanışmasının neredeyse hemen ardından 1971 yılında bugün bilişim profesyoneli diyebileceğimiz yarı akademik bir topluluk tarafından büyük bir gelecek vizyonu ile kurulan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) bugün artık toplumun her katmanından üye yapısıyla “Bilişim Kültürünü” yaymaya çalışan bir “Sivil Toplum” öncü hareketine dönüşmüştür.

Üye sayısı bugün 12.000’i aşmıştır. Yedi şubesi, 13 il temsilciliği ve Üniversitelerdeki TBD-Genç örgütlenmesiyle TBD, bilişim sektörünün gelişmesine önemli katkılar vermeye devam etmektedir. ( https://www.tbd.org.tr/)

Basın

Öner Bilişim iş çözümleri ile işletmenizin dijital dönüşümünü birlikte tamamlayalım.

Demo Talep Et