Angular Nedir? Angular İle Neler Yapılabilir? - Öner Bilişim
Demo Talep Edin

Angular Nedir? Angular İle Neler Yapılabilir?

angular nedir

Angular Nedir? 

Angular Nedir? sorusunun cevabı Google tarafından desteklenen, Javascript tabanlı popüler bir kütüphanedir. Angular uygulamaları geliştirebilmek için Javascript altyapısı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Angular’ı araştırdığımız zaman karşımıza çıkan ilk şeyin Single Page Application olduğunu görürüz. 

Peki Single Page Application nedir diye soracak olursanız mobil uygulamalara benzer bir arayüzün tarayıcı üzerinde açılmış halidir. Örneğin mobil bir uygulama kullanırken sayfanın yenilendiği durumları görmeyiz. Tarayıcılar için de aynı şey söz konusudur. Yani kısaca Angular tek sayfalık bir uygulama yapmak istediğimizde kullandığımız bir kütüphanedir. 

Angular hakkında merak ettiğiniz 5 soruyu cevapladığımız bu linkteki yazıyı da okumanızı tavsiye ederiz.

Angular Ne İşe Yarar?

İlk öncelikle Angular’ın bir Javascript kütüphanesi olduğunu bilmemiz gerekir. Angular uygulamaları geliştirebilmemiz için bir Javascript altyapısına sahip olmamız gerekir. Bunların yanı sıra Angular’ın Frontend tarafından değerlendirilen bir yapı olduğunu da bilmeliyiz. Bir dataya veya veri tabanına ihtiyaç duyduğumuz zaman bir API kullanımı yapmamız gerekir ve tabi ki bu API’yi kullanma yetkimizin de olması gerekir. API’yi kullanarak Angular üzerinde sanki bir mobil uygulama geliştiriyormuş gibi uygulama geliştirebiliriz. Angular kullanarak masaüstü uygulaması da geliştirebiliriz. Ayrıca Angular’ın önemli noktalarından biri MVC( Model View Controller)  mimarisini desteklemesidir. Bu sayede geliştiricinin yapıya göre kod yazmasını sağlayarak tekrar tekrar aynı işi yapan kodları yazmak yerinde yeniden kullanmayı sağlar.

Angular’ın Kullanım Alanları

Angular, tek sayfalık web uygulamaları tasarlayabilmemiz için hazırlanmış bir yazılım mühendisliği çerçevesidir. Angular’ın desteklediği MVC mimarisini oluşturan Model, Görünüm ve Denetleyici kullanıcıya fazla miktarda sunulan verileri soyutlayarak kullanıcının daha kolay bir şekilde istediğine ulaşmasını sağlar. Bu mimariyi kullanması Angular’ın en büyük artılarından biridir. Bunların yanında Google, Nike ve Upwork gibi bir çok üst düzey şirkette Angular’ı kullanır. 

Angular ile Neler Yapılabilir?

  • Yukarıda da açıkladığımız gibi Angular MVC mimarisini desteklediği için az kodla çok fazla iş yapabilmemizi sağlar.
  • Angular’ın basit yapısı kolay öğrenmeyi sağlar.
  • Kullanıcıya oluşturduğu temaları tekrar kullanabilmeyi sağlar.
  • SPA (Single Page Application) desteği ile tek sayfalık uygulamalar yapmayı sağlar.

Haberdar olun.

Öner Bilişim yenilikleri ve iş çözümlerine ilişkin gelişmelerden haberdar olun.